lauantai 11. huhtikuuta 2020

Huhtikuun valokuvaushaaste päivät 5-8

Päivät kuluvat todella nopeasti. En millään ehdi päivittäin käydä kirjoittelemassa täällä blogissa (paitsi näin vapaa päivinä) niinpä valokuvaushaaste laahaa hieman jäljessä aikataulua, mutta toisaalta, mihinkäs tässä olisi kiire. Tavoite tälle hommalle kuitenkin täytyy, kun kamera tulee osaksi arkea.

Haasteen päivä 5 aiheena oli VESI:
Meillä on edelleen ollut pakkaspäiviä joten veden olomuoto ulkosalla on joko lumi tai jää. Niinpä räystäältä tippuva vesi näytti viime sunnuntaina tältä. 

Haasteen kuudennen päivän aiheena on BOKEH. Ihan piti googlettaa, mitä tarkoittaa Bokeh, en ollut koskaan aikaisemmin törmännyt kyseiseen sanaan saatikka Bokeh-kuvaukseen.

Boke-sana tulee Japanin kielestä ja tarkoittaa sumeutta. Ja siihen sanaan tiivistyy koko bokeh-kuvaus. Bokeh kuvia on kahdenlaisia. Kuvassa voi koko kuva-ala olla epätarkka/sumea tai tausta on epätarkka/sumea ja kuvan pääkohde on terävä/tarkka. Tällöin pääkohde/aihe on linssin edessä ja tausta on mahdollisimman kaukana pääkohteesta.


Minä käytin kuvauksessa ledvaloa. Täytyy myöntää, että aika haasteellista oli kuvata ja tovi meni, ennenkuin kameraan löytyi oikean tyyliset säädöt. Ei tämä vieläkään kaksinen tulos ollut mutta ensimmäiseksi Bokeh kuvaksi saa kelvata.

Seitsemäntenä päivänä aiheena oli KEHYS. Minä olin juuri saanut syntymäpäivälahjaksi Cupsalo keittiminen, niinpä siitä kuva ja kehykset kuvaan laitettu jälkeenpäin.

Tällä kertaa viimeinen kuva, päivä 8. mukainen haaste: KUVAA ALHAALTA YLÖSPÄIN.
Pupujen myötä toivotan kaikille 


HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ!



- Nanna -


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti