sunnuntai 15. maaliskuuta 2020

Kamera esittely: Sony Alpha 330

Näin aluksi voisin esitellä kamerani, millä kuvia tulee otettua. Kamerani ovat vanhoja, ja uusimpien markkinoilla olevien kameroiden teknisiä tietoja lueskellessa, huomaa, että kameroiden tekninen kehitys on mennyt viimeisen kymmenen vuoden aikana hurjan isoin askelin eteenpäin.  Mikä sinäänsä on hieno juttu!

Minun kamerat ovat siis todellakin teknisesti kaukana nykysiin kameroihin verrattuna, mutta saavat kelvata ainakin vielä tässä vaiheessa. Mikäli harrastukseni into pääsee valloilleen ja valokuvien ottomäärä huomattavasti kasvaa ja taitoni sekä tietoni kameran ominaisuuksiin ja yleensä valokuvaukseen kehittyy ja lisääntyy, harkitsen kaluston päivitystä.

Esittelyssä ensimmäisenä on järjestelmäkamerani Sony Alpha 330. Olen ostanut kameran muistaakseni vuonna 2010. Silloin malli oli suht uusi perusmallin järjestelmäkamera.

Alpha 330 sisältää 10,2 megapikselin kennon sekä 2,7 tuuman näytön. Näyttö on kääntyvä ja siinä on kohteen suorakatselu on mukana.  Kontrastin mittaamiseen perustuva automaattitarkennus seuraa valmistajan mukaan suorakatselun aikana myös liikkuvaa kohdetta. Näytön tarkkuus on 230000 kuvapistettä.

Kun kohdetta katsotaan normaaliin tapaan peilietsimestä, tarkennus perustuu yhdeksään pisteeseen. Mukana on muun muassa ennakoiva liikkeentarkennus sekä tarkennusalueen ja tarkennustavan valinnat. Etsinkuva näyttää noin 95 prosenttia kohteesta.
Muut ominaisuudet tärkeimmät ominaisuudet kamerassa ovat: kaikkien objektiivien kanssa toimiva, kennoa liikuttava kuvanvakain, raw- ja jpeg-kuvien yhtäaikainen tallennus, srgb ja Adobe rgb -väriavaruudet sekä usb- ja hdmi-liitännät.
Valkotasapainolle on automatiikan lisäksi kuusi vakioasetusta sekä säätö ja lukitus. Akun varauksen luvataan riittävän etsimen kautta kuvattaessa noin viiteensataan kuvaan. Kamera tallentaa valokuvia sekä MemoryStick Pro Duo että sd/sdhc -muistikorteille.  (Lähde Tekniikan maailma 18.5.2009)

- Nanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti